Valoa näköpiirissä vai onko?

Päivät pitenevät. Aurinkokin pilkahtelee silloin tällöin. Samantapaisia pilkahduksia on maan taloudessakin. Silti pessimismi ja harmaus ovat edelleen valitettavan vahvoilla. Tilanne muistuttaa talviurheiluamme. Suksi ei tahdo luistaa eikä hyppy lentää.Mm. Norja tahtoo ja osaa tehdä monen asian paremmin. On kunniahimoakin paljon enemmän.

Pääministeri Juha Sipilä pääsi viettämään pääministerikautensa parasta päivää,kun työmarkkinasopimus on saavuttanut laajaa hyväksyntää. Tämäkään valo ei ole vielä voimaltaan ja laadultaan täysin varma. Pakolaistilanne on rauhoittunut vähäksi aikaa. Yksi uusi vaihe on kielteisen päätöksen saaneiden karkotus Suomesta. Valonpilkahduksia on maan taloudessa siellä ja täällä. Elinkeinoelämän merkittävät tahot eivät ole tarjonneet yllätyksiä uusilla avauksilla uusien työpaikkojen aikaansaamiseksi. Ehkä se aamu on lähellä….

Työttömyydellä on vaikutus eläkkeisiin.Suomalaisen ay-liikkeen suuri saavutus yhdessä SDP:n kanssa on työeläkejärjestelmä. Yli 50 vuodessa noin 24 % palkasta on tuottanut työeläkkeiden kuukausittaisen maksun ohella yli 180 miljardin rahastot. Suuri osa työttömistä on nuoria. Toisaalta nuoret vajaasti työllistetyt jäävät työeläkejärjestelmän ulkopuolelle, koska eivät täytä työeläkkeen saamisen ehtoja. Nuorten tulee päästä töihin,joista kertyy kunnon työeläke. Muutoin tämän hetken nuori jää tulevaisuudessa yhä useammin veronmaksajien kustantaman kansaneläkkeen varaan.


Jaa

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>